Terug

Info

Beste Geïnteresseerde,

Niet mijn woorden moeten spreken, maar mijn werk. Ik, Alize Engel, Crealize of Alleskunstiger ben Beeldend kunstenaar, ik probeer doorgaans mijn ideeën of ingevingen niet in woorden maar in beelden te vatten. Ik ben geboren in het Hollandse ‘groene hart’ en Academisch geschoold in Amsterdam. Veelzijdigheid, no-nonsens, toewijding, eigenwijsheid, oer en rebels zijn karaktertrekken die op mij van toepassing zijn en deze komen in een heel persoonlijk handschrift tot uiting in mijn vrije werk.

Portret

Mijn werk in opdracht bestaat veelal uit een portret van een mens, dier, ding of landschap. Door mijn Academische Vorming beheers ik vele schilder- en tekentechnieken. Ook verschillende stijlen zoals Romantiek, Barok en Modern pas ik toe naar ieders wens. Ik schilder portretten van pasgeborenen tot ouderen en van een stelletje tot hele families. Maar ook bijvoorbeeld een geschilderde fotocompilatie voor een jubileum. Alles is mogelijk, van uren in een stoel ‘model-zitten’ tot de reproductie van een mooie (portret) foto.

Muur

In opdracht beschilder ik muren en plafonds in huis, horecagelegenheid en bedrijfsruimte. Maar ook bijzondere objecten als caravan, auto en vrachtauto voorzie ik van beschilderingen. Ook hier in uiteenlopende stijlen zoals: Realistisch, Romantisch, Modern of Animatie. Dit kan verder gecombineerd worden met een keuze uit diverse technieken zoals: een Tromp-l’oeil schildering (=gezichtsbedrog), realistisch schilderen, sponzen, tamponneren etc. Hier is ook bijna alles mogelijk.

Vrij

In mijn vrije werk maak ik eigenlijk altijd een fantasievolle, kritische of humoristische bewerking van de werkelijkheid. U ziet vanuit mijn perspectief de vaak vereenvoudigde figuren, ruimtes of landschappen, leeg en zonder opsmuk. Geabstraheerd en/of opgeblazen, waardoor er een vreemde Surrealiteit ontstaat die u de kans en ruimte geeft om uw eigen perspectief te gebruiken en om het beeld naar uw eigen gevoel te interpreteren.

Landschap

Landschappelijke elementen vertegenwoordigen een groot deel van mijn twee dimensionale werk. Maar, als ik echt de vrijheid krijg, ga ik letterlijk de ruimte in. Dan wil ik bouwen en ontstaat er een derde, vierde en soms een vijfde dimensie.

Het landschap als beeld zal op deze pagina door de diverse galerijen heen zwerven.

Tot slot

Soms vind ik ‘dingen’ en hoef ik deze alleen nog maar in een kader te zetten om te laten zien dat niets zo perfect is als ‘iets’ in zijn zuiverste en meest onbewerkte vorm.

Ik wens u veel kijkplezier.

Alize Engel